Followers

Friday, 16 November 2012

PASAR MALAM

Setiap hari sabtu , dekat dgn kawasan uma aku ada pasar malam . buka dari pukul 2 petang sampai pukul 10 maybe . dulu masa sekolah rendah aku selalu pegi dgn kawankawan aku yang ada dekatdekat dgn uma aku . tapi sejak dah boleh berjalan sendiri , aku selalu pegi dgn adik perempuan aku . aku suke pegi dgn dye sebab dye nie kadangkadang pemurah sikit , selalu belanje aku kalaukalau ad duit lebih . hehe . sebab tu aku sayang sangatsangat kat budak comel aku sowg nie *nurul najihah lokman . 

Macam orang lain jugak , ad makan kegemaran masingmasing , kalau pegi dgn jiha , kitaorang selalu beli , mee goreng or maggi goreng kadang kueytiow . sebab memang kegemaran dak jiha . hehe . pastu tambah dgn ayam goreng , air satu . hehe . baru sedap nak makn dekat uma nanti . 

Duit yang kitaorang bawak kadangkadang tu , cukupcukup je nak beli semua tu . bukan kadangkadang tapi memang pun cukupcukup . kitaorang nie memang jimat orang nyer , mak pesan membazir amalan syaitan . hehe . betul kankan ?
PERBELANJAAN KALAU PEGI PASAR MALAM :
MEE GORENG          : RM 2. 00
AYAM GORENG       :  RM 2. 00
AIR                           : RM 1. 00
JUMLAH                   : RM 5. 00

Haha . macam belajar akaun je kankan ? anyway , best kalau pegi dgn adik aku tu . hehe . sabtu hari otw balik uma aku sempat snap pic dgn dak jiha . muke pegi pasar malam , tak comel kut . huhu . pasar malam je pun .

Tekun sangat minum tu ngah . buek pape pon sayang kau , ding .

muka bajet comel , aku memang tak comel , k bye . hehe .

Adik aku memang comel . fakta ! okey ! jeles dgn kau ding :-)

Bersedia untuk di makan . YEAH ! Nie je yang mampu beli . Kita kongsi tau angah . 


* SHARING IS CARING . 

Saturday, 28 July 2012

MAAF DARI SAYA UNTUK AWAK

ASSALAMUALAIKUM CINTA ,

haha . npe cinta ? sbb post nie untuk owg yg pling ak cintai . kn syg ? em . awk sye dh lme xupdate blog sye nie . tpi sbb awk yg sye syg ag cintai . sye rjin kn dri sye nie . awk , sye UMI UMAIRAH BT. LOKMAN , nk mntak maaf kat awk . sye thu awk marah kat sye . awk cye ar sye xbrubah . sye tetap sye . ati , rndu , syg , cinta sye tetap untuk awk , sye xde owg len slain awk . xde spe dpt gnti kn awk syg . okey2 , lau sye kurang layan awk . mgkin sbb blajar . taon dpan nk spm , awk pon ad stpm kn ? so , dua2 kne stdy dri skang . bkn mksud sye awk xpnting . tp dua2 pnting bgi sye . awk , maaf sbb xtunaikn jnji sye kat awk . sye ckap je nk call awk tp xde pon kn ? bkn sbb xsdi nk call awk , tpi ayah sye ad kat uma , maaf ea syg . awk slalu call sye skang tp sye da jarang kn ? tp kn awk ati sye xpnah jarang ingat kat awk . sbb awk slalu ad untuk sye ingat . walaupun kita jauh tp ati kita ttap dkat kn syg ? tdi sye jlan2 kat fb awk . tngok pic awk . sumpah ! rndu kat awk . insyallah lau xde pape hlangan mggu dpan fida ajak gi lbry , nnty awk join skali . bley jmpe awk . mntak2 jdi . amin . awk maaf kan sye ea syg . sye thu sye bnyk kali kcik kn ati awk , lyan awk nk x nk . tp wak , sye syg awk . entah2 sye mmg xpndai nk layan awk . tnjuk syg sye kat awk . sye mmg xpndai . tp kn wak . jjur sye ckap sye syg gler kat awk . stngah pndapat ckap ad owg lau syg dye xtnjuk . mgkin sye jnis cam tu . maaf syg . lau rse bosan ngn sye , cri je owg yg lbih baik dri sye . tp cye ar sye ttap tggu awk smpai ble2 . xde spe dpt gnti kn tmpat awk dlm ati sye . awk nk thu harapan sye x ? mgkin sye xpnah cter kat awk . ary nie sye nk cter . hehe . harapan sye , sye nk stu tmpat stdy ngn awk . smbung blajar pas awk ambik rsult stpm . sbb sye nk slalu dkat ng awk , bkn ssb jeles or whatever . tp sye nk slalu ad ble awk sdih n gmbira . tp lau tkdir kita , allah tetap kn slalu brjauhan . sye trima . sbb prncngan allah ialah prcngan yg sebaik-baiknyer . sbb tu sye slalu sruh awk bljar btol2 . bljar btol2 ea syg , ingat mama n ayah . niat blajar krana allah . k ar , tngan dh pnat mnaip nie . smpai sni je kot . hope awk pham :)
sebelum tu . sye download pic awk . soe ! haha . xde keja .


#awk , maaf kn sye tau . pham sye ea . sye syg awk .

Sunday, 13 May 2012

JANTUNG HATIKU DUNIA AKHIRAT :)

taon nie ari ibu jtuh pde 13 . mei . 2012 , em.. bgi ak ari ibu bkn ary nie je tp setiap ary , sbb tnpe insan yg ak pggil emak ni , mgkin ak xde skang , tnpe dye jgak xmgkin ak bley menaip cter tntang emak ku tersyg , okey ! my mother's nme NOR I'AISHAH BT. DOLMAT , mak ak nie comel owg nyer , pndai masak , pndai ambik aty suami n ank2 nyer , em , tp pling ak ske sal mak nie dye sporting , ak brsyukur sngat ad mak cam mak ak yg skang nie , lau bley t ak dh kawin ak nk jdi isteri n mak cam mak ak nie , coz my mom is my idola ! hehehe , mak, ko ar ratu aty smpai ble2 , emak along nk mntak maaf kat mak , along thu along slalu skit kn aty mak , along jarang kol mak , along xkol mak xbrmksud along lpe kat mak , mak slalu ad dlm aty along nie , xde spe yg bley gntikn tmpat mak untk along , mak ar pelengkap hidup along , along syg sngat2 kat mak , doakn kjayaan along tau , doa mak snjata buat along untuk brjye , tnpe doa mak along xmgkin brjye mak , doamu slalu kupinta ,kata owg kasih ibu mmbawa ke syurga , hope begitu hndaknya , TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA :)
KHAS BUAT EMAK TERSAYANG :
Tidak ada sutera yg lembut seperti belaian seorang ibu,
Tidak ada tempat yang lebih nyaman selain pangkuan ibu,
Tidak ada bunga yang lebih cantik selain senyuman seorang ibu,
Keajaiban dalam hidup adalah terlahir dari rahimmu ibu,
Ibu,, kau adalah seorang wanita yang telah memberiku cinta dan pengorbanan....
Maafkan anakmu ini ibu,, You are one in the world !
I LOVE YOU SO MUCH ! SELAMAT HARI IBU ! ♥

#foto my mom xdpt dsrtakn skali coz pic yg ad dlm laptop nie sume dh ilang , laptop nie bru je dbetulkn , soe :)
pape pon mak sye mmg comel + cute + cantik , ank2 nyer2 sume mewarisi dri nyer , piece !

Saturday, 17 March 2012

KHAS BUAT INSAN YANG PENAH AKU SAYANG :)

ary nie , ary ahad owh no blik ostel ! bnde yg tramat ak xske :)
btw tu bkn cter yg ak nk story em...okey! to you , insan yg pnah ak syg encik SYAMIM HAKIM B. MOHD YUSOF , thanks for everthing ea wak ! sye xkn lpe knangan kite brsme 1taon 4blan tu , em..lau pon skang kite dh xde pape , ingat ea awk , sye x akn pnah lpe kat awk , mgkin sye skang skit aty ngn awk n very2 xsngke awk cam tu ! soe sye ngaku sye nie mmg cpat jeles nk2 ngn owg yg sye dh syg lbih staon , lau pon skit aty ngn awk no awk sye xdlete pon still ag 'v.v.i.p umairah ' dlm enset sye , niat mmg nk dlete tp aty nie brat sngat wak ! xthu ar npe awk , em soe ea lau awk xske cover gmbar timeline sye tu , entah sye pon xthu npe prlu ltak gmbar tu ! tp jjur wak aty sye ikhlas ltak gmbar tu , soe ea wak , em...jnji sye kat awk , sye akn usaha tok tunaikn , kenal awk slalu wak sye bhgia , tok mse skang aty sye brat tok time awk , insyallah lau aty sye dh okey mybe sye akn time awk blik , tu pon lau mse tu awk xde owg len , sye akn tetap stia kat awk lau pon kite skang dh xde pape , awk gud luck in your life ea , jgn lpe kat sye tau ! hope awk ley brubah , sumpah sye xske owg yg sye syg ckap awk , sye ngn pompuan len , sumpah! sye jeles gler!
#p/s : awk jge dri bek2 tau ! jgn noty2 , gud luck in spm , usaha untuk bjye dlm idup kerana Allah ea wak , doakn sye tau , smoga awk shat2 slalu , lau sdi nk msg sye , msg je ar ea kite kn kwn , awk ! hrgailah owg yg syg kat awk slgi dye ad , semoga bhgian dsmping keluarga trsyg :) 
bhgia kn family awk ! hope kekal smpai ble2 , hsrat aty nk jd spruh dripde family awk , entah trcpai ke x kn wak , lau ad jdoh xkmne , sye slalu syg kat awk , snyum slalu ea wak :)

lgu nie khas untuk awk , lgu nie ar yg sbnarnyer sye nk nyanyikn untuk awk tp xsmpat ar wak , awk dngar tau , okey ar wak , dh pnat taip ar , pape pon epy sngat cter sal awk kat blog sye nie , kite kwn smpai ble2 tau wak ! jgn lpe kat sye :)

kAnAk-kAnAk K.A.M.I crew

ary nie ary sabtu , esok dh kne blik ostel ! adus ai ! sumpah teramat ar xske ! btw ape ley wat kn , nk trus kn perjuangan kne ar blik jgak :)
mse ngh on9 , tdi tbe2 trse bosan plak , tbe2 tringat lak kat skumpulan kanak2 yg agak lom nk brape matang sngat ! nme je dh form 4 , tp otak msing2 cam kanak2 ag , hahaha , kiteowg nie knal dri form 1 ag , mse selekeh dlu , jgn xngaku plak ye kowg , hahaha , rapat pnyer rapat smpai le skang kiteowg kwn , lau pon 3 owg dripde kiteowg nie dh pndah , kiteowg still ag brhbung , xnk ar friendship mse kat stp je , tp nk smpai mty ! okey ! so that to SHAFIQAH BT. SAHAT , SITI NUR AFIQAH BT. ZULKARNAIN n KU QAIRAHANIS BT. KU ISMAIL syg , kowg jgn smbong2 or lpe kat kteowg yg ag 4 owg nie kat stp tau , okey yg best sal kanak2 nie , dyeowg slalu ad mse ssah or snang , tu bru ar dinama kn kwn sjati , hahaha , 


kanak2 yg first nie nme dye HAMIZAH BT. ISA a.k.a kazen ak , hahaha , comel cam ak kn dye , bnnge jap !hehehe , dye nie lahir 8 mac , awal smggu ngn ak je , dye nie pndiam sikit , tp dlm2 , dye nie baik sbnarnyer , dye nie jenis yg syg tp xthu nk tunjuk , lau kowg nk thu ar gmbar dye sowg je yg ak upload ad owg kan sbelah , mklum ar owg dh ad ank buah , gmbar pon msti ar nk maked kn ank buah , xgitu niza?hahaha
dye nie plak cik NASUHA AFIQAH BT. NOORDIN a.k.a suehaz , ala lorat aje , dilahir kn pde 5 april , ank kdua dripde 3 owg adik-beradik, kat skolah owg slalu ckap ak ngn dye kmbar , nk2 lau kiteowg jln brdua , kiteowg bkn kmbar pde mke tp kmbar dri dsar ketinggian , btw , cik nasuha sye ag tinggi sikit ar dri awk ye :) hahaha , dye nie jenis yg cpat cuak , n xttap pndirian , tp ak xske tngok dye , sbb lau dye mrah , sume bnde dye baling n mke dye dh comel lau dye mrah , so cik nasuha , jgn mrah2 slalu k , t xcomel plak , snyum slalu ye kwn ku yg trsyg :)
nie plak NUR FATIN SYUHADA BT. ZAINUDDIN , comel kn dye? , bgge ar tu kne pji , tp mmg knyataan pon , kn cik fatin? , em..yg ak nk puji sal dye nie , ad stu ar , dye nie jenis yg xske lyan laki lau pon ramai gler laki minat kat dye , bgus kn dye?em..tabik ar kat ko syg..hahaha , dlm kteowg ber7 nie , dye pndai sikit ar , hahaha , klas sains akaun kte kn , oposs lpe plak dye nyer bezday 27 oktober  nie pling mde ar , adik konon nyer ar , kn cik fatin syg oii?
okey 3 owg yg kat ats td tu kanak2 yg still at stp ag , skang nie kanak2 yg dh brpndah plak k , em okey ! mle dri kanak2 yg lahir blan 3 ar ,hahaha
nme dberi SITI NUR AFIQAH BT. ZULKARNAIN , dilahirkn pde 30 mac , dye nie ank polis , hahaha , cantik kn dye?dye nie take care owg nyer , tp ble dye mrah mke dye mmg buruk gler , hahaha , jgn mrah syg , to cik afiqah kteowg sume still anggap ko kanak2 K.A.M.I crew ag , kteowg mntak maaf sngat2 tau sal prgaduhan kite taon lpas , kiteowg syg kat ko ag ar , so , jgn ar kcik aty ngn kiteowg ea , kite kwn cam dlu tau syg , tp lau ko xley nk pham kn xpe ar , xpkse pon , hak msing2 kn?pape pon gud luck kat skolah bru tau syg , jge dri bek2 , syg kamu ar <3
kanak2 yg comel nie , nme dye KU QAIRAHANIS BT. KU ISMAIL , dilahirkn pde date 19 ogos , dye sowg yg lemah lembut , penybar n pling penting dye nie cntik ramai peminat lak tu , kn cik anis ?ngaku cpat , em..dye nie take care gak owg nyer , dye gelak comel sngat , em , dye nie dlu skolah cina , dye pndai tau speak cina , so lau spe2 nk blajau , blajau kat dye je :)
lastly , cter sal kanak nie , skali tngok dye cam pendiam tp ble blik ostel ! ilang trus keayuan dye nie , hahaha ..em nie pndai arab , ank ustazah erlind kte kn , hahaha , okey dye nie ak keunikan sikit , nk thu ape x, ske gelak lepas sume owg dah abis gelak , kn cik shafiqah?hahaha , pape pon dye cantik owg nyer , ank mak lak tu  :) mnje dye nie , dlu mse kat stp lau mak dye dtang mak dye ar pling lme dtng , hahaha , em , lpe plak nk bgthu nme dye , nk kne bgithu ke? xyah kot , hahaha , alalala , ngjok lak kang , k2 , nme dye SHAFIQAH BT. SAHAT , bezday dye , ala , lpe plak , ble smpai dye je sume jd lpe , hehehe , grau je ar , msti ar ingat bezday , mklum ar owg first yg wish bezday ak thu nie , bezday dye 10 september tol x syg?hahaha msti ar btol kn? hahaha :)
okey ar tngan pon dh pnat menaip nie , nk stop ar , nk solat asr plak , okey2 , pnat cam ne pon , best pat story sal kowg kanak2 oii , hahaha
p/s : kowg jgn brubah tau , ak syg gler kat kowg sume , kenangan brsme xkn ak lpe ar , gelak , nagis sme2 mse form 1 , blajar sme2 sblum mdduki PMR taon lepas , please kowg jgn brubah tau syg , okey lastly stdy molek2 , taon dpan dh nk SPM dh , gud luck k , usaha dri skang , epy2 slalu tau kowg , luv u all , kiss skit , MUAH ! MUAH !MUAH !MUUUUUUAH , hahaha , gdik jap !



Sunday, 5 February 2012

tOk sAhAbAtkU tErsAyAng

ary nie ak tbe2 trgrak aty nk tngok blog ko!!post2 ko sblum nie..serius kwanku!ak sdih sngat ble bce blog ko td..emm..sal post ko sahabat sejati tu..em..pnyer lme kte kwan , tp ayt ko cm xhrgai ak je..okey tu hak ko..ak xnk gduh2 sal bnde nie..mgkin ak xpnting bg ko..tp cye ar ak slalu syg kat ko!!em..kte ad group ag plak tu..ko yg xnk shared sdik ko kat ak..npe wey??sdang kn ak slalu tnggu ko n kwn2 yg tok cter pape pon kat ak..lau ak rse ak ley tlong ak akn cbe tlong ko..


skang kte tggal brtiga je kat stp tu..mmg ar pde dsar berempat tp sowg tu asyik ngn kwn dye je kn??seriusly ak kdng2 ak kecik aty ngn ko n dye , kdng2 ak rse ak diabaikn tp xpe ak sabar je , ak xksah.. bg ak , ble tngok owg yg ak syg bhgia ak pon akn trut tersnyum :)


ko slalu lbih kn dyeowg dri ak..tp ak thu tu hak ko nk kwn ngn spe2 pon , tol x??tp bgi ak , ak akn lbih kn bdk2 K.A.M.I dlm ape jua keadaan..bg ak kowg pnting sngat dlm idup ak..mngenali kowg slalu wat ak smpurna..lau kdng2 ak rse kte sume mkin jauh , tp ak akn psti ngn friendship kte nie kekal slagi ak brnsaf..


to my friend : 
ak syg sngat2 kat ko mgkin kdng ak skit kn aty ko , tp cye ar ak slalu ingin ko bhagia dlm idup ko n ak slalu nk tngok ko trsnyum..ak snggup wat pape pon asal kn friendship kte xptus..okey!lau ko trbce post ak nie..ak  xnk ko kcik aty tau ngn ak !! ak xnk kte gduh2..n ak hrap pas nie ko sdi shared pape pon story kat ak..ak setia mndngar!!hrgai ar owg yg syg kat kte smse dye ad..AKU SAYANG KO!

nie pic kwn ak(K.A.M.I crew) yg still stay in stp tok ak kongsi suke duka khidupan ak nie..ak sngat mnghrgai kowg!!syg kowg smpai ble2..MUAH ! MUAH ! MUAH !..hehehe :)

Saturday, 4 February 2012

#sayang kowg selalu ar #

tbe2 rse cam nk cter sal adk-bradik ak plak!em..nme ak UMI UMAIRAH BT. LOKMAN..ak ank pertama dlm adk-beradik ak ALONG kte kn..hehehe , tp ayh ak slalu ckap ak nie xnmpak cam along pon ,nk thu sbb ape x??sbb ak nie ske brprangai kbdk-bdkkn ar..ak nie x matang pon..hehehe..tu anggap ayh ak je..bg ak , ak dh ckup matang..hahaha..xcye pic ak ngn akq saudre ak  :
yg mne stu ak ea??hehehe..mnjdi persoalan skang..tol x??ak yg pakai tdung hitam tu , yg tudung mrah tu akq saudare ak..matang x mke ak..matang kn3??hehehe
okey stop ar cter sal ak bosan ar..em..sal angah ngn fizi plak ar..okey kowg tngok pic dyeowg dlu k kat bwak nie je:
nie pic dye owg..bg ak angah nie ag cntik..dye nie kdng2 okey , tp ble mrah! ak pon tkot nk tgur dye..cam singa kot..hahaha...dye nie ramai pminat , tp dye xske nk kapel2 nie..nk fokus blajar kte nyer..nme pnuh dye..NURUL NAJIHAH BT. LOKMAN..nme fb plak nurul najihah...dye nie pndai sngat..comel x dye??comel kn3??em..yg kat sbalah dye tu plak adik ak yg ke 4..ensem x??ensem kn3??tngok akq dye ar..hahaha..prasaan nyer ak..hehehe..nme pnuh dye MOHD KHAIRUL HAFIZI B. LOKMAN..nme dye ar nme pling pnjang dlm adik-beradik kteowg..dye nie ak xske sngat mne xnyer , ske sngat wat ak skit aty ngn dye..tp ble time dye baik , baik sngat2...hehehe..manusia beza2..tol x??
nie MOHD HAKIM B. LOKMAN..dye nie anak ke3 bwah angah kre nyer ar..ensem x??ramai ckap dye ensem tp bgi ak bese je kot..hehehe..dye nie truk sngat dlu..mse skolah rndah , mse xmatang ag..hehehe..nakal ar snang kte...tp sjak msok skolah mnangah nie..dye dh brubah skit..dh mle baik , dye study kat PAGOH jauh x??hehehe..biar jauh2..t thu ar dye berdikari skit..ak hope stu ary nnty dye brjye jd sowg ustaz..amin..tu mmg cte2 dye..kowg doakn dye tau!!
okey!last story msti ar sal ank last dlm adik-bradik ak nk tngok pic dye x??comel tau..dye laki gak..
nie pic dye..yg laki tu..yg pompuan tu akq saudare ak..em..nme adik ak nie MOHD NUR HIDAYAT B. LOKMAN jgak ar..hahaha..dh adik-beradik , ank lokman gak ar kn??em...dye nie pling rpat ngn mak ak ,mnje sngat smpai ak jeles kdng2..hahaha...em..xbnyk ar cter sal dye..sbb bru bpe taon hidup ngn dye  kot..hehehe..pape pon ak ttap syg kat adik ak yg nie..
penutup cter nie...ak hope adik-bradik ak trus brkasih sayang antara stu sme lain , slalu menghormati antara stu sme lain n doakn kteowg sume brjaye mnjadi manusia yg brguna..AMIN..