Followers

Saturday, 3 August 2013

27 JULAI 2013

This date this date , haha . Umi suka tarikh nie , kenapa ? hehe , entah la epy sangat kot , bukan kot tapi ye , memang epy sangat , budak budak kelas umi , ad buat berbuka puasa sama sama kat luar , we are unite ! Umi sayang budak budak kelas umi , muahahaha . tak bley lebih lebih la . pose pose . hehe .

Tak lupa jugak tarikh nie umi dengan syamim jumpa balik , hampir dua bulan lebih tak jumpa , last last jumpa balik , dengan izin allah , kami jumpa . seminggu sebelum kami jumpa umi ada mintak syamim buat kan kuih raya , haha . tak sangka betul si syamim nie berusaha buat , haha . Sayang jugak awk kat saya kan ? hehe .

Nak tahu kuih ape tak ?  haha , kuih kegemaran umi la . syamim cakap tak susah pun nak buat kuih nie , tapi mintak tolong orang lain jugak , buek :p . anyaway , thanks buang masa untuk kuih tu , saya suka sangat kuih tu . pasnie tiap tiap tahun buat kan saya kuih raya okey ? hehe *buat muka tak malu .

Tengok la hasil penat lelah seorang lelaki yang umi sayang buat kuih , hehe . kat bawah nie :)























































































Thursday, 6 June 2013

#Minah kuat bebel

Okey sape nak ngaku dia kuat bebel ? cepat angkat tangan cepat umi nak tengok nie , hehe . Yang umi kenal seorang je . haha , minah nie tersangat la kuat bebel , kalau salah sikit dia punyer bebel sampai ke malam *eh ? ye ke ? haha . Ye la kot , hehe .

Nak tahu tak minah kuat bebel tu sape ? mesti nak tahu kan kan . Dia budak kelas umi jgak , nama dia Nur Athirah Baharudin , haha , orang nyer agak comel jugak la , eh eh , tapi umi lagi comel *perasan jap . hehe . Umi satu kelas dengan dia dari form 3 sampai sekarang , dulu masa form 3 , tira nie , sombong kot , macam mamat bajet umi tu , haha . sombong abis la , then tibe tibe naik form terjumpa dia lagi *asyik minah nie je , hehe cakap dalam hati .

Anyway masa form4 agak rapat jugak la sebab dia rapat dengan kawan umi , so , terrapat la sekali dengan tira nie . Rupa rupa nyer tira nie okey okey je , tapi jangan buat dia emo , haha . kalau dia emo sorang pun tak berani nak tegur dia , haha . kan tira kan ?

Then , sekarang kami form 5 , da besar tau tau , hehe , tira selalu jugak la kongsi citer dengan umi , pasal dia sedih or pape la , umi pun kadang ad jugak la citer dekat dia . Masalah tirayang sekarang lebih kurang umi je , and umi rase dia je paham umi dalam hal nie , dengan daya .

Athirah sayang , aku wish kau be strong okey girl . Pape nak citer , citer je okey ? aku sudi dengar . Sedih jangan simpan sorang sorang sakit nanti . Insyallah , allah permudahkan segala nya okey ? think positif okey ? insyallah ada antara korang , aku doakan yang terbaik untuk korang . And last sekali , kita kawan sampai bila bilatau tau , sayang kau minah kuat bebel .

Kat bawah nie gambar tira yang umi curi .
tudung yang tira pakai tu umi , kasi masa birthday tira taon nie . thanks tau sudi pakai .
tira nie pun seorang antu kamera , pantang nampak kamera dia nie , kan tira kan ? hehe .
Nie Aron Aziz , tira , ensem tak ? hehe . Jangan ambik dia or cbe usya dia tau tau , tira sayang dia .

#Hope hubungan korang dipermudah kan okey ? Nak kawin nanti , kau wajib jemput aku tau tau :)




Wednesday, 5 June 2013

# Ihya ramadhan .

Da lama sangat da tak update blog nie , hehe , umi ngaku umi nie malas sikit bab bab nie . Okey okey bukan nak cerita pasal umi , tapi pasal IHYA RAMADHAN .

Tahun lepas , mase form 4 la kan , umi banyak sangat kem kem dengan lancang , da macam saudara da dengan orang orang kat lancang tu , hehe . Tapi paling umi suka , time kem ihya ramadhan nie la . Nak tahu sebab ape ? haha . umi cerita , umi cerita .

Kenal Syamim Hakim Mohd Yusuf tak ? simamat bajet tu , haha . Bajet bajet pun umi sayang , hehe . Diam , diam jangan kasi tahu dia , kita kita je okey ? hehe . okey okey , bukan nak cerita umi sayang kat dia , tapi pasal ihya ramadhan nie . hehe .

Umi memang tak sangka akan pergi kem yang si mamat bajet nie ada sekali , hehe *gedik kejap . Seyes tak pernah terpikir pun , tapi Allah da tetap kan macam tu , jumpa jugak kan kan ? tapi kan masa kat sane mamat bajet syamim nie , tak tegur umi langsung bukan kata hai , H pun tak kuar , *jelas kan sombong dia , sumpah sombong habis *nama pun mamat bajet kan kan ?haha .

Tak tegur kita , pastu nak curi curi , pandang kita pulak *sepak kang . Masa kat sana , kitaorang ada slot MUNAKAHAT , masa nie la si mamat bajet syamim niebanyak curi curi tengok umi , malu memang la malu tapi dalam hati *suka suka , gedik kejap , hehe .

Masa lepas berbuka , kitaorang kena pergi surau , then masa mamat bajet nie on the way nak pergi surau , kitaorang tersempak . Dalam hati umi *tegur la tegur la , hamper , tak tegur langsung , dia dengan kawan kawan dia pandang je umi , umi apa lagi tunduk macam nak cium jalan tu , hehe . *malu .

Then , masa malam last kan kan ? umi balik awal dengan budak budak sekolah umi , sebelum balik tu , umi tunggu mamat bajet nie kat tempat makan *lambat sangat dia kuar dari surau . Tunggu punyer tunggu , dia datang , dia datang *cakap dalam hati je masa tu .

Dia sampai je kat tempat makan , umipanggil dia , banyak kali kot , tak pandang pun *pekak ea ? Last last kawan dia panggil kan , nak tahu umi cakap ape kat dia ?

UMI   : Awak , kejaplagi saya da nak balik tau *sambil senyum.
DIA   : Ah ? awal ? *dengan muka terpingga pingga .

Ah ? nyesal ke awak ? sombong sangat , sape suruh . Masa umi balik kan , dia tengokumi dari jauh . hehe , terharu ada orang ambil berat . Dia macam tak kasi je umi balik malam tu *memang bukan macam lagi da .

Kat rumah pulak , sampai je rumah dia terus call umi , alalalala , cian pulak kat mamat bajet nie . Tapi benda da jadi kan ? umi da sampai rumah da pun masa tu . Bila kat rumah , rasa nyesal pulak balik awal , okey jujur Umi rindu mamat bajet umi nie sebenar nyer . hehe . jangan kasi tahu sapa sapa tau .

Moral yang umi dapat , lepas nie kalau umi jumpa mamat bajet nie , umi akan tegur dia *buat muka tak malu . Umi tak nyesal lagi . hehe . To awk , mamat bajet saya , saya sayang awk . hehe *malu malu .

Setiap gambar ada cerita , kat bawah nie gamabar ihya ramadhan , umi curi , hehe .


#kenangan yang akan selalu umi ingat , nak ulang balik bley ? *masa tak kan berulang kan kan , peace :)