Followers

Saturday, 3 August 2013

27 JULAI 2013

This date this date , haha . Umi suka tarikh nie , kenapa ? hehe , entah la epy sangat kot , bukan kot tapi ye , memang epy sangat , budak budak kelas umi , ad buat berbuka puasa sama sama kat luar , we are unite ! Umi sayang budak budak kelas umi , muahahaha . tak bley lebih lebih la . pose pose . hehe .

Tak lupa jugak tarikh nie umi dengan syamim jumpa balik , hampir dua bulan lebih tak jumpa , last last jumpa balik , dengan izin allah , kami jumpa . seminggu sebelum kami jumpa umi ada mintak syamim buat kan kuih raya , haha . tak sangka betul si syamim nie berusaha buat , haha . Sayang jugak awk kat saya kan ? hehe .

Nak tahu kuih ape tak ?  haha , kuih kegemaran umi la . syamim cakap tak susah pun nak buat kuih nie , tapi mintak tolong orang lain jugak , buek :p . anyaway , thanks buang masa untuk kuih tu , saya suka sangat kuih tu . pasnie tiap tiap tahun buat kan saya kuih raya okey ? hehe *buat muka tak malu .

Tengok la hasil penat lelah seorang lelaki yang umi sayang buat kuih , hehe . kat bawah nie :)























































































Thursday, 6 June 2013

#Minah kuat bebel

Okey sape nak ngaku dia kuat bebel ? cepat angkat tangan cepat umi nak tengok nie , hehe . Yang umi kenal seorang je . haha , minah nie tersangat la kuat bebel , kalau salah sikit dia punyer bebel sampai ke malam *eh ? ye ke ? haha . Ye la kot , hehe .

Nak tahu tak minah kuat bebel tu sape ? mesti nak tahu kan kan . Dia budak kelas umi jgak , nama dia Nur Athirah Baharudin , haha , orang nyer agak comel jugak la , eh eh , tapi umi lagi comel *perasan jap . hehe . Umi satu kelas dengan dia dari form 3 sampai sekarang , dulu masa form 3 , tira nie , sombong kot , macam mamat bajet umi tu , haha . sombong abis la , then tibe tibe naik form terjumpa dia lagi *asyik minah nie je , hehe cakap dalam hati .

Anyway masa form4 agak rapat jugak la sebab dia rapat dengan kawan umi , so , terrapat la sekali dengan tira nie . Rupa rupa nyer tira nie okey okey je , tapi jangan buat dia emo , haha . kalau dia emo sorang pun tak berani nak tegur dia , haha . kan tira kan ?

Then , sekarang kami form 5 , da besar tau tau , hehe , tira selalu jugak la kongsi citer dengan umi , pasal dia sedih or pape la , umi pun kadang ad jugak la citer dekat dia . Masalah tirayang sekarang lebih kurang umi je , and umi rase dia je paham umi dalam hal nie , dengan daya .

Athirah sayang , aku wish kau be strong okey girl . Pape nak citer , citer je okey ? aku sudi dengar . Sedih jangan simpan sorang sorang sakit nanti . Insyallah , allah permudahkan segala nya okey ? think positif okey ? insyallah ada antara korang , aku doakan yang terbaik untuk korang . And last sekali , kita kawan sampai bila bilatau tau , sayang kau minah kuat bebel .

Kat bawah nie gambar tira yang umi curi .
tudung yang tira pakai tu umi , kasi masa birthday tira taon nie . thanks tau sudi pakai .
tira nie pun seorang antu kamera , pantang nampak kamera dia nie , kan tira kan ? hehe .
Nie Aron Aziz , tira , ensem tak ? hehe . Jangan ambik dia or cbe usya dia tau tau , tira sayang dia .

#Hope hubungan korang dipermudah kan okey ? Nak kawin nanti , kau wajib jemput aku tau tau :)




Wednesday, 5 June 2013

# Ihya ramadhan .

Da lama sangat da tak update blog nie , hehe , umi ngaku umi nie malas sikit bab bab nie . Okey okey bukan nak cerita pasal umi , tapi pasal IHYA RAMADHAN .

Tahun lepas , mase form 4 la kan , umi banyak sangat kem kem dengan lancang , da macam saudara da dengan orang orang kat lancang tu , hehe . Tapi paling umi suka , time kem ihya ramadhan nie la . Nak tahu sebab ape ? haha . umi cerita , umi cerita .

Kenal Syamim Hakim Mohd Yusuf tak ? simamat bajet tu , haha . Bajet bajet pun umi sayang , hehe . Diam , diam jangan kasi tahu dia , kita kita je okey ? hehe . okey okey , bukan nak cerita umi sayang kat dia , tapi pasal ihya ramadhan nie . hehe .

Umi memang tak sangka akan pergi kem yang si mamat bajet nie ada sekali , hehe *gedik kejap . Seyes tak pernah terpikir pun , tapi Allah da tetap kan macam tu , jumpa jugak kan kan ? tapi kan masa kat sane mamat bajet syamim nie , tak tegur umi langsung bukan kata hai , H pun tak kuar , *jelas kan sombong dia , sumpah sombong habis *nama pun mamat bajet kan kan ?haha .

Tak tegur kita , pastu nak curi curi , pandang kita pulak *sepak kang . Masa kat sana , kitaorang ada slot MUNAKAHAT , masa nie la si mamat bajet syamim niebanyak curi curi tengok umi , malu memang la malu tapi dalam hati *suka suka , gedik kejap , hehe .

Masa lepas berbuka , kitaorang kena pergi surau , then masa mamat bajet nie on the way nak pergi surau , kitaorang tersempak . Dalam hati umi *tegur la tegur la , hamper , tak tegur langsung , dia dengan kawan kawan dia pandang je umi , umi apa lagi tunduk macam nak cium jalan tu , hehe . *malu .

Then , masa malam last kan kan ? umi balik awal dengan budak budak sekolah umi , sebelum balik tu , umi tunggu mamat bajet nie kat tempat makan *lambat sangat dia kuar dari surau . Tunggu punyer tunggu , dia datang , dia datang *cakap dalam hati je masa tu .

Dia sampai je kat tempat makan , umipanggil dia , banyak kali kot , tak pandang pun *pekak ea ? Last last kawan dia panggil kan , nak tahu umi cakap ape kat dia ?

UMI   : Awak , kejaplagi saya da nak balik tau *sambil senyum.
DIA   : Ah ? awal ? *dengan muka terpingga pingga .

Ah ? nyesal ke awak ? sombong sangat , sape suruh . Masa umi balik kan , dia tengokumi dari jauh . hehe , terharu ada orang ambil berat . Dia macam tak kasi je umi balik malam tu *memang bukan macam lagi da .

Kat rumah pulak , sampai je rumah dia terus call umi , alalalala , cian pulak kat mamat bajet nie . Tapi benda da jadi kan ? umi da sampai rumah da pun masa tu . Bila kat rumah , rasa nyesal pulak balik awal , okey jujur Umi rindu mamat bajet umi nie sebenar nyer . hehe . jangan kasi tahu sapa sapa tau .

Moral yang umi dapat , lepas nie kalau umi jumpa mamat bajet nie , umi akan tegur dia *buat muka tak malu . Umi tak nyesal lagi . hehe . To awk , mamat bajet saya , saya sayang awk . hehe *malu malu .

Setiap gambar ada cerita , kat bawah nie gamabar ihya ramadhan , umi curi , hehe .


#kenangan yang akan selalu umi ingat , nak ulang balik bley ? *masa tak kan berulang kan kan , peace :)

Friday, 16 November 2012

PASAR MALAM

Setiap hari sabtu , dekat dgn kawasan uma aku ada pasar malam . buka dari pukul 2 petang sampai pukul 10 maybe . dulu masa sekolah rendah aku selalu pegi dgn kawankawan aku yang ada dekatdekat dgn uma aku . tapi sejak dah boleh berjalan sendiri , aku selalu pegi dgn adik perempuan aku . aku suke pegi dgn dye sebab dye nie kadangkadang pemurah sikit , selalu belanje aku kalaukalau ad duit lebih . hehe . sebab tu aku sayang sangatsangat kat budak comel aku sowg nie *nurul najihah lokman . 

Macam orang lain jugak , ad makan kegemaran masingmasing , kalau pegi dgn jiha , kitaorang selalu beli , mee goreng or maggi goreng kadang kueytiow . sebab memang kegemaran dak jiha . hehe . pastu tambah dgn ayam goreng , air satu . hehe . baru sedap nak makn dekat uma nanti . 

Duit yang kitaorang bawak kadangkadang tu , cukupcukup je nak beli semua tu . bukan kadangkadang tapi memang pun cukupcukup . kitaorang nie memang jimat orang nyer , mak pesan membazir amalan syaitan . hehe . betul kankan ?
PERBELANJAAN KALAU PEGI PASAR MALAM :
MEE GORENG          : RM 2. 00
AYAM GORENG       :  RM 2. 00
AIR                           : RM 1. 00
JUMLAH                   : RM 5. 00

Haha . macam belajar akaun je kankan ? anyway , best kalau pegi dgn adik aku tu . hehe . sabtu hari otw balik uma aku sempat snap pic dgn dak jiha . muke pegi pasar malam , tak comel kut . huhu . pasar malam je pun .

Tekun sangat minum tu ngah . buek pape pon sayang kau , ding .

muka bajet comel , aku memang tak comel , k bye . hehe .

Adik aku memang comel . fakta ! okey ! jeles dgn kau ding :-)

Bersedia untuk di makan . YEAH ! Nie je yang mampu beli . Kita kongsi tau angah . 


* SHARING IS CARING . 

Saturday, 28 July 2012

MAAF DARI SAYA UNTUK AWAK

ASSALAMUALAIKUM CINTA ,

haha . npe cinta ? sbb post nie untuk owg yg pling ak cintai . kn syg ? em . awk sye dh lme xupdate blog sye nie . tpi sbb awk yg sye syg ag cintai . sye rjin kn dri sye nie . awk , sye UMI UMAIRAH BT. LOKMAN , nk mntak maaf kat awk . sye thu awk marah kat sye . awk cye ar sye xbrubah . sye tetap sye . ati , rndu , syg , cinta sye tetap untuk awk , sye xde owg len slain awk . xde spe dpt gnti kn awk syg . okey2 , lau sye kurang layan awk . mgkin sbb blajar . taon dpan nk spm , awk pon ad stpm kn ? so , dua2 kne stdy dri skang . bkn mksud sye awk xpnting . tp dua2 pnting bgi sye . awk , maaf sbb xtunaikn jnji sye kat awk . sye ckap je nk call awk tp xde pon kn ? bkn sbb xsdi nk call awk , tpi ayah sye ad kat uma , maaf ea syg . awk slalu call sye skang tp sye da jarang kn ? tp kn awk ati sye xpnah jarang ingat kat awk . sbb awk slalu ad untuk sye ingat . walaupun kita jauh tp ati kita ttap dkat kn syg ? tdi sye jlan2 kat fb awk . tngok pic awk . sumpah ! rndu kat awk . insyallah lau xde pape hlangan mggu dpan fida ajak gi lbry , nnty awk join skali . bley jmpe awk . mntak2 jdi . amin . awk maaf kan sye ea syg . sye thu sye bnyk kali kcik kn ati awk , lyan awk nk x nk . tp wak , sye syg awk . entah2 sye mmg xpndai nk layan awk . tnjuk syg sye kat awk . sye mmg xpndai . tp kn wak . jjur sye ckap sye syg gler kat awk . stngah pndapat ckap ad owg lau syg dye xtnjuk . mgkin sye jnis cam tu . maaf syg . lau rse bosan ngn sye , cri je owg yg lbih baik dri sye . tp cye ar sye ttap tggu awk smpai ble2 . xde spe dpt gnti kn tmpat awk dlm ati sye . awk nk thu harapan sye x ? mgkin sye xpnah cter kat awk . ary nie sye nk cter . hehe . harapan sye , sye nk stu tmpat stdy ngn awk . smbung blajar pas awk ambik rsult stpm . sbb sye nk slalu dkat ng awk , bkn ssb jeles or whatever . tp sye nk slalu ad ble awk sdih n gmbira . tp lau tkdir kita , allah tetap kn slalu brjauhan . sye trima . sbb prncngan allah ialah prcngan yg sebaik-baiknyer . sbb tu sye slalu sruh awk bljar btol2 . bljar btol2 ea syg , ingat mama n ayah . niat blajar krana allah . k ar , tngan dh pnat mnaip nie . smpai sni je kot . hope awk pham :)
sebelum tu . sye download pic awk . soe ! haha . xde keja .


#awk , maaf kn sye tau . pham sye ea . sye syg awk .

Sunday, 13 May 2012

JANTUNG HATIKU DUNIA AKHIRAT :)

taon nie ari ibu jtuh pde 13 . mei . 2012 , em.. bgi ak ari ibu bkn ary nie je tp setiap ary , sbb tnpe insan yg ak pggil emak ni , mgkin ak xde skang , tnpe dye jgak xmgkin ak bley menaip cter tntang emak ku tersyg , okey ! my mother's nme NOR I'AISHAH BT. DOLMAT , mak ak nie comel owg nyer , pndai masak , pndai ambik aty suami n ank2 nyer , em , tp pling ak ske sal mak nie dye sporting , ak brsyukur sngat ad mak cam mak ak yg skang nie , lau bley t ak dh kawin ak nk jdi isteri n mak cam mak ak nie , coz my mom is my idola ! hehehe , mak, ko ar ratu aty smpai ble2 , emak along nk mntak maaf kat mak , along thu along slalu skit kn aty mak , along jarang kol mak , along xkol mak xbrmksud along lpe kat mak , mak slalu ad dlm aty along nie , xde spe yg bley gntikn tmpat mak untk along , mak ar pelengkap hidup along , along syg sngat2 kat mak , doakn kjayaan along tau , doa mak snjata buat along untuk brjye , tnpe doa mak along xmgkin brjye mak , doamu slalu kupinta ,kata owg kasih ibu mmbawa ke syurga , hope begitu hndaknya , TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA :)
KHAS BUAT EMAK TERSAYANG :
Tidak ada sutera yg lembut seperti belaian seorang ibu,
Tidak ada tempat yang lebih nyaman selain pangkuan ibu,
Tidak ada bunga yang lebih cantik selain senyuman seorang ibu,
Keajaiban dalam hidup adalah terlahir dari rahimmu ibu,
Ibu,, kau adalah seorang wanita yang telah memberiku cinta dan pengorbanan....
Maafkan anakmu ini ibu,, You are one in the world !
I LOVE YOU SO MUCH ! SELAMAT HARI IBU ! ♥

#foto my mom xdpt dsrtakn skali coz pic yg ad dlm laptop nie sume dh ilang , laptop nie bru je dbetulkn , soe :)
pape pon mak sye mmg comel + cute + cantik , ank2 nyer2 sume mewarisi dri nyer , piece !

Saturday, 17 March 2012

KHAS BUAT INSAN YANG PENAH AKU SAYANG :)

ary nie , ary ahad owh no blik ostel ! bnde yg tramat ak xske :)
btw tu bkn cter yg ak nk story em...okey! to you , insan yg pnah ak syg encik SYAMIM HAKIM B. MOHD YUSOF , thanks for everthing ea wak ! sye xkn lpe knangan kite brsme 1taon 4blan tu , em..lau pon skang kite dh xde pape , ingat ea awk , sye x akn pnah lpe kat awk , mgkin sye skang skit aty ngn awk n very2 xsngke awk cam tu ! soe sye ngaku sye nie mmg cpat jeles nk2 ngn owg yg sye dh syg lbih staon , lau pon skit aty ngn awk no awk sye xdlete pon still ag 'v.v.i.p umairah ' dlm enset sye , niat mmg nk dlete tp aty nie brat sngat wak ! xthu ar npe awk , em soe ea lau awk xske cover gmbar timeline sye tu , entah sye pon xthu npe prlu ltak gmbar tu ! tp jjur wak aty sye ikhlas ltak gmbar tu , soe ea wak , em...jnji sye kat awk , sye akn usaha tok tunaikn , kenal awk slalu wak sye bhgia , tok mse skang aty sye brat tok time awk , insyallah lau aty sye dh okey mybe sye akn time awk blik , tu pon lau mse tu awk xde owg len , sye akn tetap stia kat awk lau pon kite skang dh xde pape , awk gud luck in your life ea , jgn lpe kat sye tau ! hope awk ley brubah , sumpah sye xske owg yg sye syg ckap awk , sye ngn pompuan len , sumpah! sye jeles gler!
#p/s : awk jge dri bek2 tau ! jgn noty2 , gud luck in spm , usaha untuk bjye dlm idup kerana Allah ea wak , doakn sye tau , smoga awk shat2 slalu , lau sdi nk msg sye , msg je ar ea kite kn kwn , awk ! hrgailah owg yg syg kat awk slgi dye ad , semoga bhgian dsmping keluarga trsyg :) 
bhgia kn family awk ! hope kekal smpai ble2 , hsrat aty nk jd spruh dripde family awk , entah trcpai ke x kn wak , lau ad jdoh xkmne , sye slalu syg kat awk , snyum slalu ea wak :)

lgu nie khas untuk awk , lgu nie ar yg sbnarnyer sye nk nyanyikn untuk awk tp xsmpat ar wak , awk dngar tau , okey ar wak , dh pnat taip ar , pape pon epy sngat cter sal awk kat blog sye nie , kite kwn smpai ble2 tau wak ! jgn lpe kat sye :)