Followers

Wednesday, 5 June 2013

# Ihya ramadhan .

Da lama sangat da tak update blog nie , hehe , umi ngaku umi nie malas sikit bab bab nie . Okey okey bukan nak cerita pasal umi , tapi pasal IHYA RAMADHAN .

Tahun lepas , mase form 4 la kan , umi banyak sangat kem kem dengan lancang , da macam saudara da dengan orang orang kat lancang tu , hehe . Tapi paling umi suka , time kem ihya ramadhan nie la . Nak tahu sebab ape ? haha . umi cerita , umi cerita .

Kenal Syamim Hakim Mohd Yusuf tak ? simamat bajet tu , haha . Bajet bajet pun umi sayang , hehe . Diam , diam jangan kasi tahu dia , kita kita je okey ? hehe . okey okey , bukan nak cerita umi sayang kat dia , tapi pasal ihya ramadhan nie . hehe .

Umi memang tak sangka akan pergi kem yang si mamat bajet nie ada sekali , hehe *gedik kejap . Seyes tak pernah terpikir pun , tapi Allah da tetap kan macam tu , jumpa jugak kan kan ? tapi kan masa kat sane mamat bajet syamim nie , tak tegur umi langsung bukan kata hai , H pun tak kuar , *jelas kan sombong dia , sumpah sombong habis *nama pun mamat bajet kan kan ?haha .

Tak tegur kita , pastu nak curi curi , pandang kita pulak *sepak kang . Masa kat sana , kitaorang ada slot MUNAKAHAT , masa nie la si mamat bajet syamim niebanyak curi curi tengok umi , malu memang la malu tapi dalam hati *suka suka , gedik kejap , hehe .

Masa lepas berbuka , kitaorang kena pergi surau , then masa mamat bajet nie on the way nak pergi surau , kitaorang tersempak . Dalam hati umi *tegur la tegur la , hamper , tak tegur langsung , dia dengan kawan kawan dia pandang je umi , umi apa lagi tunduk macam nak cium jalan tu , hehe . *malu .

Then , masa malam last kan kan ? umi balik awal dengan budak budak sekolah umi , sebelum balik tu , umi tunggu mamat bajet nie kat tempat makan *lambat sangat dia kuar dari surau . Tunggu punyer tunggu , dia datang , dia datang *cakap dalam hati je masa tu .

Dia sampai je kat tempat makan , umipanggil dia , banyak kali kot , tak pandang pun *pekak ea ? Last last kawan dia panggil kan , nak tahu umi cakap ape kat dia ?

UMI   : Awak , kejaplagi saya da nak balik tau *sambil senyum.
DIA   : Ah ? awal ? *dengan muka terpingga pingga .

Ah ? nyesal ke awak ? sombong sangat , sape suruh . Masa umi balik kan , dia tengokumi dari jauh . hehe , terharu ada orang ambil berat . Dia macam tak kasi je umi balik malam tu *memang bukan macam lagi da .

Kat rumah pulak , sampai je rumah dia terus call umi , alalalala , cian pulak kat mamat bajet nie . Tapi benda da jadi kan ? umi da sampai rumah da pun masa tu . Bila kat rumah , rasa nyesal pulak balik awal , okey jujur Umi rindu mamat bajet umi nie sebenar nyer . hehe . jangan kasi tahu sapa sapa tau .

Moral yang umi dapat , lepas nie kalau umi jumpa mamat bajet nie , umi akan tegur dia *buat muka tak malu . Umi tak nyesal lagi . hehe . To awk , mamat bajet saya , saya sayang awk . hehe *malu malu .

Setiap gambar ada cerita , kat bawah nie gamabar ihya ramadhan , umi curi , hehe .


#kenangan yang akan selalu umi ingat , nak ulang balik bley ? *masa tak kan berulang kan kan , peace :)

1 comment: